Începând de luni, 22 aprilie 2019, Banca Transilvania și CEC Bank oferă clienților proprii serviciul Plăți Instant care asigură transferul banilor în mai puțin de 10 secunde. O astfel de plată va putea fi efectuată oricând (24/7/365). Valoarea individuală a unei plăți executate prin Plăți Instant se încadrează sub 50 mii lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ne bucurăm să fim una dintre cele două bănci care dau startul Plăților Instant în România, aducând clienților o experiență nouă în ceea ce privește gestionarea banilor. Clienții vor putea transfera lei, în timp real, spre băncile din țara noastră care aderă la această tehnologie, inclusiv în intervalul off hours – și anume a două parte a zilei, la final de săptămâna sau în zilele de sărbători. Aceștia vor putea folosi serviciul Plăți Instant prin BT24 Internet Banking și Mobile Banking, precum și prin aplicația BT Pay, gratuit primele trei luni de la lansare. Ne bucurăm să avem astăzi ocazia să anunțăm această noutate, pentru care ne-am pregătit încă de anul trecut prin dezvoltările de aplicații și testările necesare. Mult succes băncilor care urmează să adere la Sistemul de Plăți Instant”, a declarat domnul Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

”Prin utilizarea serviciului Plăți instant, clienții CEC Bank, persoane fizice și juridice, vor putea efectua plăți în orice moment, în condiții de flexibilitate, confort și siguranță. Serviciul este disponibil pentru plățile în lei efectuate la ghișeele băncii sau prin intermediul aplicației CEC Bank Mobile Banking, momentan doar către beneficiari cu conturi deschise la Banca Transilvania. Pe măsură ce alte bănci vor adera la nouă schema de decontare, tranzacțiile vor putea fi inițiate și către clienții acestora”, a declarat domnul Laurențiu Mitrache, Director General – Președinte al Comitetului de Direcție al CEC Bank.

”O serie de bănci se află în etapele finale de pregătire, înrolările acestora în infrastructura pentru Plăți Instant urmând să fie realizate în funcție de propriile strategii pentru produsele oferite clienților și de stadiul concret al acțiunilor interne de conectare ale fiecăreia la infrastructura centrală. Este de așteptat că toate băncile să adere la acest serviciu, devenind accesibil astfel tuturor clienților bancari din România. În completarea serviciului Plăți Instant,

Trandfond urmează să lanseze în producție serviciul AliasPay, ce va permite inițierea de plăți prin intermediul dispozitivelor mobile, cunoscând doar numărul de telefon mobil al beneficiarului, în locul IBAN-ului acestuia. Folosind AliasPay, clienții serviciilor de plăți vor putea să inițieze sau să încaseze diverse sume, în plafonul menționat, fie prin Plăți Instant, fie prin ordine de plată tradiționale.” – a declarat Directorul General al Tranfond, domnul Sabin Carantină.