În urma anchetei, forul legislativ propune demiterea președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirțoiu și modificarea Legii privins statutul senatorilor și al deputaților, prin introducerea unei sancționări drastice a parlamentarilor care nu s-au prezentat în fața anchetei când au fost invitați.
„Având în vedere concluziile formulate, Comisia a înaintat deja raportul anchetei Biroului permanent în vederea transmiterii către președintele României a propunerii de demitere a lui Bogdan Chirițoiu din funcția de președinte al Consiliului Concurenței. (...) A treia propunere a Comisiei, conform articolului 9 (3) din Legea privind statutul deputaților și al senatprilor, Comsiiile de anchetă parlamentară pot cita orice persoană care lucrează în cadrul Guvernului sau în cadrul celorlalte organe al administrațiilor publice, acestea fiind obligate să se prezinte în fața comisiei de anchetă. Dat fiind refuzul sistematic al domnului Florin Cîțu de a participa în calitate de fost trezoriei al ING la audierile din cadrul comisiei parlamentare privind investigația legat de Consiliul Concurenței, Comisia economică a decis să propună modificarea legii în sensul sancționării persoanelor citate care refuză audierea”, a adăugat Zamfir.
O altă propunere transmisă Biroului permanent al Senatului este sancționarea Directorului de Supraveghere al BNR, Nicolae Cinteză.
„Dat fiind refuzul repetat al domnului Nicolae Cinteză, director al Direcției de Supraveghere al Băncii Naționale și Șerban Matei, director al Direcției de relații internaționale a BNR, Comisia economică a propus Biroului Permanent al Senatului să trasmită o solicitare guvernatorului Băncii Naționale privind sancționarea corespunzătoare a celor doi angajați. Astea sunt propunerile Comisiei economice, care au fost înaintate Biroului permanent al senatului: să înainteze președintelui României demiterea președintelui Consiliului Concurenței pentru abateri grave de la lege, modificarea legii statutului senatorilor și deputaților pentru a sancționa drastic pe senatorii și deputații care nu se prezintă la Comisia de anchetă și, bineînțeles sancționarea domnului Cinteză”, a susținut Daniel Zamfir.
Senatorul ALDE a mai spus că a sesizat Curtea de Conturi pentru a verifica posibilele angajări fictive din cadrul Consiliului Concurenței.
„Având în vedere obiectivele Comisiei de anchetă parlamentară, Comisia economică nu are competența de a se pronunța în legătură cu veridicitatea acuzațiilor referitoare la existența unor angajați fictivi la Consiliul Concurenței. În sensul verificării acestor acuzații și aplicării eventualelor sancțiuni, Comisia economică a sesizat deja Curtea de Conuri pentru a dispune acolo verificări”, a completat șeful Comisiei economice a Senatului.
El a amintit scopul comisiei de anchetă: „Ancheta parlamentară a fost deschisă ca urmare adoptării Hotărârii Senatului nr.4/2019 din 13 februarie 2019 și a avut drept scop analizarea și verificarea aspectelor cuprinse în raportul privind investigația Consiliului Concurenței, a elementelor care au stat la baza întocmirii acestuia, precum și a modului în care a fost dispusă închiderea investigației, prin ordinul președintelui Consiliului Concurenței”.
A devenit un deja-vu ca domnul zamfir sa apara cu obsesiile lui privind BNR, mai noi CC, doar-doar va capata o functie. Desigur, alde il sustine, doar e un virf de lance in obtinerea controlului asupra institutiilor neafiliate glorioasei coalitii conducatoare.
propaganda electorala pentru votantii lor prosti
Zamfire, mai sapa, dar vezi ca unii din afara sunt cu ochii pe tine.
Cine nu e de la PSD sau ALDE, e impotriva lor.
Asta se intampla cand ajung pe functii habarnisti...
Gargara si propaganda la greu. Cunostinte de specialitate ..- ioc.
Eu tot ma intreb pana cand trebuie sa-i mai suportam pe acesti "nimeni" in functii bine platite ale statului roman ?
Va inchipuiti un astfel de personaj la un interviu de angajare ? Care sunt competentele lui ? Care este experienta lui profersionala ?... si totusi acest "nimeni" face legi si reguli in Parlamentul Romaniei... foarte trist !
Ramane psd-ul fara bani? Si ce doar n-o sa cotizeze baronii... gasesc ei pe unii care fura...
Astia cu robor-ul de pilda!
Aberatii de prost gust, nedemne pt tara asta!
In principiu, daca ai bani si doresti sa cumperi ceva - cumperi.
Daca nu ai bani si doresti sa cumperi ceva - te imprumuti. Si atunci accepti conditiile celui care iti da bani cu imprumut, el stiind ca undeva, in viitor exista riscul ca tu sa nu mai poti da acei bani inapoi....