Legislaţia în vigoare este o piedică, este o măsură care te împiedică să investeşti şi să accesezi fonduri de investiţii, nu te încurajează, a declarat luni, Dragoş Manolescu, director general adjunct OTP Asset Management, în cadrul unei conferinţe la BVB, potrivit Agerpres.

Dragos Manolescu, OTP Asset ManagementFoto: facebook - BVB

"Este nevoie de schimbarea legislaţiei. Dacă vrei să investeşti la un fond mutual direct, să spunem pe o platformă, noi suntem blocaţi într-o legislaţie rămasă în urmă cu 15-20 de ani. Adică trebuie să faci schimb de scrisori în condiţiile în care dacă vrei să cumperi Bitcoin astăzi te autentifici cu telefonul. Efectiv nu faci nimic. Dai câteva clicuri şi ai ajuns şi ai cumpărat. Iarăşi, sunt bănci la care îţi deschizi cont doar cu telefonul mobil şi îţi pozezi actul de identitate. E vorba de legislaţie. În momentul de faţă legislaţia în vigoare este o piedică, este o măsură care te împiedică să investeşti şi să accesezi fonduri de investiţii, nu te încurajează. Cumva am ajuns în zona de suprareglementare şi nu ne-am adaptat tehnologiei actuale care în Vest, şi nu numai în Vest, dar şi în România a pătruns", a spus Dragoş Manolescu.

La rândul său, Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville, a afirmat că legiuitorul ar trebuie să ţină cont de faptul că în România este nevoie de dezvoltarea pieţei şi nu ar trebui să mergem pe cea mai strictă reglementare.

"Începând cu anul trecut a existat o piedică suplimentară în ceea ce priveşte investiţiile în piaţa de capital prin introducerea CASS-ului. Şi practic această birocraţie cu acea declaraţie unică pe care investitorii trebuie să o depună generează încă un dezavantaj pentru investiţiile în zona pieţei de capital versus un depozit unde nu ai nicio obligaţie în sensul acesta", a declarat Daniela Vasile, manager de investiţii la Certinvest.