”Vrem să venim cu o soluție completă de plăți, fie prin intermediul unui e-wallet funcționabil pe toate sistemele de operare, dar și pe zona de instant paymens. Vrem să oferim George Pay ca soluție completă de plăți până la finele anului, după care să mergem și către zona de multibank, unde clienții să își poată accesa și conturile pe care le au la alte bănci . Desigur, acest din urmă proiect va impune intrarea în vigoare a directivei de plăți PSD II”, a explicat joi Marian Ignat , Head of Digital Banking la BCR într-o întâlnire cu presa. George Pay este în prezent în teste, din iulie va fi disponibil pe Android, ur­mând ca până la finalul anului să poa­tă fi utilizat de pe toate dispozitivele, indiferent de sistemul de operare, a mai precizat Ignat. Deocamdată doar BT și ING oferă posibilitatea plății cu mobilul.

Potrivit lui Marian Ignat, intenția bancherilor de la BCR este ca George să ocupe cea mai mare parte din activitatea de daily banking. ”Vrem să dăm datele înapoi clientului. Să îi arătăm care îi e situația financiară, pe ce cheltuiește banii și unde ar trebui să își îmbunătățească comportamentul financiar”, a mai spus joi Ignat.

„Un client accesează George în me­die de 14 ori pe lună în am­bele variante - desktop şi mobil. Aplica­ţia este utili­zată însă cu precădere în va­rian­ta pentru mobil, unde avem în medie 25 de accesări pe lună“, a spus Cristian Mus­taţă, şef departament strategie digi­tală în cadrul BCR.

„În 2015 circa 55% din clienţi accesau serviciile banacare în agenţie. În prezent ponderea lor a scăzut la 27%. Aproximativ 3 din 4 clienti BCR, care utilizeaza servicii digitale, o fac in prezent de pe smartphone”, a explicat Marian Ignat.

Prezentă la întâlnirea de joi, Elisabeta Moraru, Country Manager Google, a spus că potrivit statisticilor pe care le deține, o persoana se uita, in medie, de 150 de ori pe zi la ecranul telefonului, iar timpul de așteptare pentru deschiderea unui site este de numai 2 secunde.

Oficialii BCR spun că în cele 6 luni de cand George a fost lansat in Romania, au fost introduse 20 de functionalități. ”În prezent, avem aproximativ 500.000 clienți utilizatori George si vrem sa depășim 700.000 pană la finalul anului”, spune Marian Ignat.