​România are nevoie de un Guvern de uniune națională, pentru că nu mai putem continua cu un astfel de executiv, a declarat miercuri Florin Jianu, membru al Coaliției pentru Dezvoltarea României și fost ministru în Guvernul Grindeanu, într-o conferință de presă. El a menționat că face declarațiile în numele Consiliului Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR).

Florin JianuFoto: Hotnews

"Modul actual de a face politică nu mai poate continua. Dialogul a fost sublim (cu mediul de afaceri n.r.) dar a lipsit cu desăvârșire. Se întâlnesc între ei. Sper sa nu mai auzim de Fondul suveran, că vindem economia României", a precizat Jianu.

El este de părere că nu trebuie slăbită presiunea publică.

"Am fost la un pas de dezastru. Ne salvează, ca de obicei, tot oamenii, tot romanii. Noi, din mediul de afaceri, am înțeles mesajul. Nu putem continua cu astfel de Guvern, cu astfel de politici publice. Este important să schimbăm acest guvern. Sa avem un guvern de uniune națională, un guvern format din specialiști, care știu ce înseamnă politicile publice din domeniul lor", a precizat Florin Jianu.