Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici consideră că nu prea mai sunt subiecte de clarificat în privința OUG 114, contrar opiniei șefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a spus miercuri că actul normativ trebuie rediscutat în coaliție. Teodorovici spune că unele aspecte au fost rezolvate, atât în domeniul bancar, cât și în domeniul pensiilor private, fiind aprobate acte normative în acest sens.

Eugen Teodorovici, ministrul finantelorFoto: Guvern

Guvernul a aprobat joi cerințele de capital solicitate administratorilor din Pilonul II de pensii. Cu acordul administratorilor fondurilor de pensii, Guvernul a decis creşterea capitalului social total al fondurilor cu circa 75 de milioane de euro până la 136 de milioane de euro. Vezi AICI amănunte.

Teodorovici a amintit și de OUG 19/2019 privind noul indice de referință și taxa pe activele financiare. "Deci două subiecte încheiate, să spunem aşa, clarificate, cu partenerii din piaţă, adică sistemul bancar, pe de o parte, şi administratorii de pensii de cealaltă parte. Aşa că multe aspecte legate de OUG 114 cred că nu au mai rămas, dar dacă ele mai sunt încă în discuţie, pe aceeaşi cale de comunicare şi decizie se vor regla şi acestea", a declarat, joi, Teodorovici.

Acesta a mai spus că OUG 114 are multe prevederi care "nu numai că nu sunt contestate, dar chiar sunt foarte bine primite de populaţie, mediul economic".

Reamintim că joi, Călin Popescu Tăriceanu a spus că ALDE dorește "rediscutarea OUG 114, să abandonăm toate măsurile percepute negativ".

Pe de altă parte, joi, Comisia IT din Camera Deputaților a dat miercuri raport de respingere atât față de proiectul de lege de aprobare a controversatei 'Ordonanțe a lăcomiei' (OUG 114/2018), cât și față de proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței care a modificat OUG 114, deputații USR și ai PNL, obținând sprijinul Minorităților și al UDMR. Deputații consideră că sunt probleme în domeniul telecom, deoarece nu pot fi desfășurate licitațiile 5G. "În domeniul telecom, toate companiile care au fost îngrijorate până acum, cu privire la măsurile luate prin OUG 114 care le-a blocat activitățile vor putea să stea liniștite și să-și creioneze strategia pentru viitoarea licitație 5G care din prisma articolelor aflate în această Ordonanță toxică nu s-ar fi putut desfășura în acest an și ne bucurăm că am reușit să readucem, cel puțin până în momentul de față, lucrurile în normalitate și vom consfinți acest lucru în Plen", a declarat Pavel Popescu, deputat PNL, pentru HotNews.ro. Vezi AICI amănunte.