Partea administrare fiscală trebuie să cunoască o schimbare radicală, o îmbunătățire radicală este necesară pentru toți contribuabilii, fie că sunt persoane fizice, fie că sunt persoane juridice, pornind chiar de la folosirea unor termeni mult mai clari pe deciziile de impunere, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, într-o conferință de presă.

Mirela Calugareanu si Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

"Sunt mulți români care nu știu dacă datorează sau dacă au de recuperat bani de la stat. Acesta poate că este un prim lucru cu care să începem la ANAF. Relația dintre contribuabili și ANAF trebuie să continue să se îmbunătățească. Mai avem foarte multe de parcurs până când oamenii să fie mulțumiți în acest sens. Ne dorim acel parteneriat de care vorbim de mulți ani și din păcate au fost foarte multe sincope în acest sens", a spus Teodorovici.

  • Îmi doresc ca la ANAF meritocrația, transparența și integritatea să primeze.
  • Trebuie eliminată incompetența, corupția, politizarea mai ales în sistemul fiscal.

În legătură cu protocolul semnat de fosta șefă ANAF, Mihaela Triculescu, cu Comisia Națională de Strategie și Prognoză care ar fi trebuit să indice ținte de firme pentru Fisc, acesta nu va rămâne în picioare.

"Nu rămâne în picioare. ANAF este ANAF, e la Finanțe. Ministrul de finanțe este singurul care poate să... sau primul ministru pentru că numește președintele ANAF, care pot să discute cu ANAF, să aibă informații de la ANAF", a spus Teodorovici.

În ianuarie, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) au încheiat un acord de cooperare, potrivit unui document publicat pe site-ul Fiscului. Astfel, CNSP va indentifica firme "care prezintă risc fiscal ridicat", iar ANAF va merge în control. Acordul este semnat atât de noua șefă ANAF, Mihaela Triculescu, cât și de președintele Comisiei de Prognoză, Ion Ghizdeanu.

Vezi aici: