Mirela Calugăreanu a fost numită luni de Viorica Dăncilă în functia de președinte al Agentiei Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în locul Mihaelei Triculescu, schimbată imediat după demisia lui Darius Vâlcov. Mirela Călugăreanu a mai fost șef al Fiscului, începând din iulie 2017, fiind numită atunci de fostul premier Mihai Tudose, până în martie 2018 când a fost înlocuită cu Ionuț Mișa în urma unei decizii semnate de Viorica Dăncilă.

Foto:

Mirela Călugăreanu este funcționar de carieră, ocupând mai multe funcții de conducere la Direcția Generală de Administrare Mari Contribuabili și la Direcția Regională a Finanțelor Publice București.

Este doctorand al Universității Lucian Blaga din Sibiu. În 2007, a luat cu 95 de puncte din 100 posibile examenul pentru intrarea în breasla consultanților fiscali.

Potrivit declarației de avere depusă în iunie 2018, în calitate de director general la "Marii Contribuabili", Mirela Calugăreanu deține patru terenuri împreuna cu soțul, Paul Calugareanu, șef de serviciu la Direcția Impozite și Taxe Locale Sector 1. Trei terenuri sunt intravilane, dintre care două în București, de 112 respectiv și 336 mp, unul în judetul Giurgiu de 2000 mp, și unul agricol de 40.400. De asemenea, deține patru imobile, o casa și un apartament în București, o casă în București moștenită în 2015 și o casă de vacanță în județul Giurgiu. În declarația de avere mai este trecut un autoturism Land Rover din 2010. În conturi deținea 60.000 și alți 18.000 euro nedepuși.

Reamintim că luni, premierul a schimbat-o pe Mihaela Triculescu din funcția de șef al ANAF. Triculescu era foarte apropiată de Darius Vâlcov, proaspăt demisionar din funcția de consilier al premierului.