Programul Prima casă va fi înlocuit de altul denumit „O familie, o casă”, despre care HotNews.ro a mai scris aici. De asemenea, potrivit ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, sunt mulți români care așteaptă acest nou program „care e mult mai bun decât Prima casă”. El a dat de înțeles că Ministerul va adopta noul proiect până la final de iunie, ori în prima săptămână din iulie. În acest moment, încă se lucrează pe documentul publicat de Minister.

Steven van Groningen, CEO Raiffeisen si unul dintre fondatorii CPBRFoto: Hotnews

Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank, spune că nu s-a uitat pe proiect, dar economia nu are nevoie de stimuli acum.

“Sincer, nici nu m-am uitat la asta. Prima casă a început ca un fel de stimul pentru economie. Acum suntem într-o fază în care economia nu prea are nevoie de stimuli”, a spus președintele Raiffeisen Bank.

El a pus astfel trei întrebări:

1. Merită să continuăm cu stimuli într-o perioadă în care nu ai nevoie de stimuli?

2. Într-o perioadă de creștere, nu putem să reducem stimulii?

3. Ce facem când avem nevoie de stimuli?

În luna mai, Guvernul a publicat proiectul de Ordonanță de Urgență al programului ”O casă pentru fiecare familie, prin care românii pot să își cumpere prima locuință sau să se mute într-o locuință nouă, mai mare, dacă reușesc să o vândă pe cea veche înaintea obținerii finanțării.

Citește și: