Ministrul Apărării, Gabriel Leș, l-a eliberat din funcție pe Andrei Ignat, secretar de stat al Departamentului pentru Armamente, după ce analiza privind înzestrarea a arătat „necesitatea relansării și reenergizării” managementului, notează Mediafax. Propunerea lui Leș a primit avizul premierului Viorica Dăncilă.

Gabriel Les, ministrul AparariiFoto: Agerpres

„Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș a dispus demararea, în perioada curentă, a unui amplu proces de evaluare a activității diferitelor structuri ale MApN, ce vizează eficientizarea activității instituției. Rezultatele preliminare au subliniat necesitatea relansării și reenergizării activității manageriale a departamentului responsabil de activitatea de înzestrare. În acest context, ministrul apărării naționale a decis ca oportună eliberarea din funcție a domnului Andrei Igant, secretar de stat al Departamentului pentru Armamente, propunere ce a primit avizul premierului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Potrivit sursei citate, decizia politică de asigurare a nivelului de două procente din PIB pentru bugetul Apărării trebuie să fie transpusă, în opinia ministrului Gabriel Leș, într-o „manieră dinamică la nivelul structurii ce gestionează programele majore de înzestrare ale Armatei României”.