Pierderea unei piețe de 400 de miliarde de dolari îl face să sufere și acum pe unul din cei mai bogați oameni din lume. Bill Gates își recunoaște „cea mai mare greșeală”, potrivit The Independent. Fondatorul lui Microsoft poate fi unul din cei mai mari antreprenori tech ai tuturor timpurilor, dar nu înseamnă că nu a făcut și greșeli în carieră: la un eveniment găzduit de Village Global a spus că pe una o regretă încă – aceea de a o fi lăsat pe Google să lanseze Android. Comentând cum „lumea software, în special pentru platforme, este una a piețelor în care câștigătorul ia totul”, Gates a spus: „Cea mai mare eroare dintotdeauna este cea de management care a condus ca Microsoft să nu fie ceea ce este Android”.

Bill GatesFoto: Comisia Europeana

„Asta este, Android este platforma standard pentru telefoane non-Apple. Ar fi fost natural ca Microsoft să și-o adjudece”. Gates a continuat, adăugând: „Este chiar o situație în care învingătorul ia totul. Este loc numai pentru un singur sistem de operare non-Apple. Cât valorează? 400 de miliarde de dolari care ar fi fost transferați de la compania G la compania M”. În ciuda erorii, miliardarul tech a apreciat că Microsoft este încă „foarte puternică”, dar dacă nu ar fi făcut greșeala ar fi fost „compania-lider”, nu „unul dintre lideri”.

Anterior în expunere, a vorbit ca la 63 de ani despre sacrificiile pe care le-a făcut la începuturi în echilibrul muncă/viață, printre care acela de a „nu fi crezut” în weekenduri sau vacanțe. Dar mai târziu și-a relaxat modul de viață, dezvăluind că, odată ajuns la 30 de ani, „își putea cu greu imagina cum trăise înainte. Pentru că atunci și-au făcut loc obiceiuri naturale și am început să iubesc weekendurile”.

Google a achiziționat Android în 2005 pentru cel puțin 50 de milioane de dolari. Conform revistei Forbes, Bill Gates este a doua cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă estimată la 102,9 miliarde de dolari.