Hai, că toți am auzit de Superman. Unii au citit benzile desenate, alții au văzut filmele sau desenele animate. Pe scurt, e vorba de un băiețel extraterestru ce arată ca un pământean. A fost trimis pe Terra pentru că propria planetă era în pragul distrugerii. După ce crește, are două identități: una este de Clark Kent, jurnalist la o publicație, și cealaltă de Superman. Când trebuie să ajute omenirea se schimbă rapid în hainele de supererou, totodată dându-și jos ochelarii. Întâmplător, nimeni nu știe cine este Superman, deși singura schimbare a feței este dată de lipsa ochelarilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Revenind acum la Teodorovici. Astăzi a anunțat cum va arăta amnistia fiscală. Pardon, restructurarea financiară. El susține că nu este amnistie, ci "restructurare financiară".

Păi, ce spune, printre altele, documentul prezentat astăzi de Eugen Teodorovici?

Vorbește despre: „anularea unor obligații bugetare principale în proporție de 30%, 40% sau 50%, după caz, din totalul acestora”.

A spus chiar el: "Se face o eșalonare a obligațiilor și se poate reduce până la jumătate din principal, 30-40-50%. Sunt mai multe propuneri.

Adică se șterge până la jumătate din datorie, dar nu este amnistie.

Bineînțeles, documentul vorbește și despre anularea tuturor accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale datorate bugetului general consolidat.

Adică la fel, nu e amnistie, e restructurare.

Deci și-a dat Clark Kent ochelarii jos și nu e Superman, nu seamănă, sigur e altcineva. O fi Kal-El (numele dat pe planeta mamă), dar tot Clark Kent e pentru noi. Bineînțeles, Teodorovici știe că este amnistie, dar nu vrea să o spună.

Vezi prezentarea lui Teodorovici aici

Vezi proiectul aici

Cine beneficiază:

2.773 de firme, din care 2.663 sunt firme private, 30 sunt firme de stat iar alte 28 de firme sunt cu capital mixt (stat+privat). Totalul debitelor datorate depășește 24 de miliarde de lei, adică 5 miliarde de euro, potrivit calculelor Ministerului Finanțelor.

Vezi aici ce conține amnistia și aici ce a spus Teodorovici.

Ce credeți? Este amnistie sau restructurare financiară?