​Marți, începând cu ora 10,30 vor fi audiați în şedinţa comună a comisiilor de buget din Camera Deputaţilor şi Senat candidaţii înscrişi pentru funcţiile din conducerea Consiliului Fiscal, iar de la ora 11,30, candidații înscriși în cursa pentru Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a Româ­niei. Potrivit ultimelor informații, postul de Guvernator rămâne alocat lui Mugur Isărescu, cel care conduce de aproape 30 de ani politica monetară a României, iar pentru restul posturilor candidează Florin Georgescu (PSD), Leonardo Badea (PSD), Gheorghe Gherghina (PSD), Dan Radu Rușanu (ALDE), Cristi Popa (USR), Eugen Nicolaescu (PNL), Virgil Stoenescu (PNL) și Balint Csaba (UDMR).

Banca Nationala a Romaniei BNRFoto: Hotnews

De remarcat faptul că USR și UDMR au trimis candidați cu vârsta în jurul a 30 de ani, în vreme ce PNL, PSD și ALDE continuă să mizeze pe oameni trecuți (majoritatea) de 60 de ani. Pe lista candidaților s-au înscris și outsideri, însă nu e clar dacă aceștia au sprijin politic pentru a fi numiți în CA al BNR sau vor reuși să-i convingă pe membrii comisiilor reunite de faptul că ar putea face treabă mai bună decât propunerile partidelor politice.

Banca Naţională a României este condusă de un Consiliu de Administraţie format din nouă membri numiţi de Parlament, cu nominalizarea conducerii executive pe o perioadă de cinci ani, existând posibilitatea reînnoirii mandatului.

HotNews.ro va transmite LIVE TEXT discuțiile din cadrul audierilor.