Provident Financial România va utiliza Inteligența Artificială pentru procesele de recrutare, centralizare și ofertare a angajaților. Robotul a fost dezvoltat de un start-up românesc, pe platforma UiPath, companie fondată în România, specializată în dezvoltarea roboților software şi cu o puternică ascensiune globală. Asistentul virtual se va ocupa de centralizarea candidaților din toate sursele într-un format unic, verificările de background, ofertare, întocmirea fișelor medicale și fluxul de gestiune a documentației menționate, pentru management.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prin parteneriatul cu Aggranda si UiPath, se urmărește eficientizarea proceselor, prin alocarea sarcinilor ce pot fi automatizate către asistentul Arya, pentru a oferi angajaților săi timpul și condițiile necesare pentru un mod de lucru mai creativ, care să le pună și mai bine în valoare abilitățile.

Cu o dezvoltare concepută și personalizată pentru fluxurile de Resurse Umane din cadrul Provident, asistentul virtual Arya are un impact substanțial în zona de recrutare, cu rol în: centralizarea candidaților din toate sursele într-un format unic, verificările de background, ofertare, întocmirea fișelor medicale și fluxul de gestiune a documentației menționate, pentru management.

Spre exemplu, în cazul unei oferte semnate, Arya actualizează automat sistemul informatic de Resurse Umane, generează contractul de muncă, alături de toate documentele interne necesare angajării, și le trimite, prin e-mail, managerului persoanei nou angajată. În plus, poziția ocupată este raportată, automat, și către ANOFM (Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă).

De asemenea, asistentul virtual actualizează, automat, și lista rolurilor vacante în cadrul companiei, cerințele necesare, și informează ANOFM în această privință.

În prima etapă de implementare, Arya reduce cu 40 de ore pe lună volumul de muncă al unui angajat al departamentului de Resurse Umane și rezolvă o sarcină repetitivă, care ar ocupa 20-30 de minute din timpul unui angajat, în 2-5 minute.

Dacă, în prezent, Arya asistă procesele de recrutare în special pentru rolurile de reprezentanţi de vânzări, unde volumul de lucru este ridicat și relativ constant, Provident analizează, pe termen scurt și mediu, extinderea aplicabilității soluției de automatizare și în alte arii cu grad ridicat de previzibilitate și repetitivitate.