Măsurile sociale precum "Cornul și Laptele" vor fi analizate în Guvern și în Coaliție pentru a vedea dacă și-au realizat scopul, susține ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt măsuri foare bune, măsuri care ajută populația. O analiză pe toate aceste programe e de bun simț să fie făcută pentru a vedea dacă și-au atins scopul pe care l-am avut la începutul acestora. Un set de măsuri se va propune în Guvern, în Coaliție, pentru a vedea dacă le luăm sau nu, pe anumite zone. Toate au ca bază sau ca punct de plecare această dorință a noastră fermă de a cheltui banul exact cum este corect", a spus el într-o conferință de presă.

El a precizat că sunt momentan propuneri în acest sens, nu le poate spune, dar vor fi luate măsuri.

Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a spus, la rândul său, că programul "Cornul și Laptele" ar putea fi înlocuit.

"Cred că știți că în bugetul pe anul acesta au fost alocați bani, cel puțin la Ministerul Educației, pentru infrastructură la masa caldă în școli. Evident că, dacă nu mă înșel, suma este de peste 200 milioane lei, și anul viitor vom avea o sumă vizavi de acest subiect și atunci când vom avea finalizată, la nivelul unităților școlare, infrastructura necesară pentru ca toți copiii să beneficize de masă caldă în școli. Evident că se va dispune o discuție vizavi de programul menționat. Mai e util programul Laptele și cornul în condițiile în care există varianta unei mese calde? La momentul respectiv va fi o asemenea discuție, dar nu impusă de restricții bugetare, ci de lucrurile practice pe care ni le-am propus", a precizat el.