Christian Sewing, CEO-ul Deutsche Bank, susţine că a mustrat mai mulţi directori din cadrul băncii, pentru că şi-au comandat costume în valoare de 1.800 de dolari duminica trecută, atunci când banca a anunţat că va disponibiliza 18.000 de oameni din filiale ale băncii germane din New York, London şi Tokyo, relatează Mediafax.

Deutsche BankFoto: Hotnews

Doi croitori au fost fotografiaţi ieşind din biroul băncii din Londra. Iniţial, bărbaţii au fost identificaţi greşit ca fiind angajaţi care au fost concediaţi. Ulterior s-a descoperit că cei doi se aflau la birou pentru a face măsurătorile necesare confecţionării unor costume în valoare de 1.800 de dolari destinate unor persoane din conducerea instituţiei, care şi-au păstrat locurile de muncă în urma disponibilizării masive.

„Cei care au lăsat un croitor să vină aici într-o astfel de zi este lipsit de respect. În niciun caz un astfel de comportament nu corespunde valorilor noastre”, a declarat CEO-ul băncii, într-un interviu pentru publicaţia Handelsblatt.

Atunci când a fost întrebat dacă vor exista consecinţe pe plan personal, Sewing a susţinut că şi-a sunat colegii implicaţi şi a discutat incidentul cu aceştia.

Deutsche Bank a anunţat că va înceta să mai tranzacţioneze acţiuni şi va disponibiliza 18.000 de oameni.Ultimele decizii ale băncii fac parte din cel mai recent plan de restructurare menit să rezolve problema profitabilităţii cu care se confruntă instituţia.

Deutsche Bank a încercat în trecut să concureze cu marile bănci americane de pe Wall Street, un plan care a început odată cu achiziţia Bankers Trust de la începutul anilor ’90.

Planul băncii germane a fost de a deveni o mare putere pe plan global, însă acesta a eşuat. Deutsche Bank a fost afectată de o serie de scandaluri legate de practicile comerciale din perioada premergătoare crizei financiare din 2008. De asemenea, banca a fost amendată în 2015 cu 2,5 mld. de dolari pentru că a încercat să manipuleze ratele dobânzilor.