La finalul lunii septembrie 2019 expiră mandatele a doi membri din board-ul Fondului Proprietatea. Este vorba de președintele Sorin-Mihai Mândruțescu și Mark Gitenstein. Mândruțescu a decis să nu mai candideze pentru un nou termen. Acum, pentru cele două poziții se bat 3 persoane: Florian Munteanu, Vivian Nicoli și Mark Gitenstein, care vrea prelungirea mandatului.

Fondul ProprietateaFoto: Fondul Proprietatea

Cei trei candidați:

  • Florian Munteanu: Antreprenor / Consilier/ Consultant - Statele Unite, Marea Britanie, Romania Universitatea din Cambridge – Master de Administrarea Afacerilor Academia de Studii Economice din București – licențiat în științe economice, finanțe și management
  • Vivian Nicoli: Partener, membru Executiv al Comitetului și membru al Comitetului pentru Investiții, Evaluare, Remunerare și Audit la EISER Infrastructure Partners LLP/ Universitatea din British Columbia –Doctor in Drept
  • Mark Gitenstein: avocat, fost angajat al Senatului Statelor Unite, fost ambasador al Statelor Unite/ Universitatea Georgetown – Doctor în Drept

"​Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru două poziții de membru în Comitetul Reprezentanților („Board”) s-a încheiat în data de 17 iulie. Acționarii Fondului Proprietatea sunt așteptați să aleagă prin vot doi membri în Board dintre cei trei candidați care au aplicat, la următoarea Adunare Generală Ordinară a Acționarilor, care va avea loc pe 4 septembrie 2019", au declarat reprezentanții Fondului.

Persoanele nominalizate vor fi alese pentru un mandat de 3 ani, începând cu 1 octombrie 2019.

Potrivit acestora, Sorin Mîndruțescu, membru în Board din septembrie 2010 și președinte al Board-ului din aprilie 2012, cu o experiență totală de nouă ani în structura Fondului, a decis că nu va candida pentru un nou termen.

"Decizia a fost luată ca urmare a dorinței sale exprimate de a respecta standardele riguroase privind guvernanța corporativă ale Bursei de Valori de la Londra, unde Fondul Proprietatea a organizat o a doua listare în 2015, care stipulează că membrii în Board-urile companiilor de investiții listate nu mai pot fi considerați independenți după o activitate de nouă ani în poziția respectivă", spun reprezentanții FP.

"Faptul că Sorin susține la nivelul Fondului implementarea Codul Guvernanței Corporative din Marea Britanie, reprezintă un exemplu pentru toate Board-urile din companiile listate și nelistate, pe care ne dorim să le vedem implementând standarde similare. Așteptăm cu nerăbdare ca acționarii noștri să aleagă cei doi membri în Board și avem încredere completă în decizia lor”, a declarat Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

Comitetul Reprezentanților Fondului Proprietatea este un organism însărcinat cu supravegherea administrării activelor Fondului și este format din patru membri și un președinte. Mandatele curente ale celorlalți trei membri, Steven van Groningen, Julian Healy și Piotr Rymaszewski se vor încheia în aprilie 2021.

Board-ul urmează să numească un nou președinte, în urma votului acționarilor din 4 septembrie 2019.