După ce ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că la nivel european nu se doreşte punerea pe agendă a subiectului forţei de muncă, iar "noi vom investi, vom pregăti forţă de muncă în România şi, uşor, uşor, celelalte state vor atrage neconcurenţial de pe piaţa unică forţă de muncă", el a continuat printr-o postare pe Facebook.

Ministrul Finanțelor, Eugen TeodoroviciFoto: AGERPRES

"Pentru că se știe deja preocuparea mea pentru tema migrației forței de muncă, chiar dacă nu este un subiect dorit a fi promovat la nivelul statelor cu economii mai puternice din UE. De ce? Tocmai pentru că nu ar sprijini cu nimic piața forței muncă din acele state, la rândul ei caracterizată printr-un deficit. Și tocmai pentru că deficitul acesta este, în mod evident, acoperit prin migrația forței de muncă educată și calificată din țările din estul și sud-estul Europei, cum este și România", spune ministrul Finanțelor.

  • Nu am fost ferit de reacția promptă a criticilor de serviciu, care sunt doar foarte europeni în Europa și foarte români în România, fără a dori să înțeleagă cum poți fi român în Europa și european în România. Și fără a dori să cunoască și să înțeleagă principiile europene în litera și în spritul lor!

"Este un motiv pentru care nu voi renunța la această temă, tocmai pornind de la realitatea dezechilibrelor existente la nivel european în privința forței de muncă. Și tocmai pentru că avem nevoie de continuarea dialogului cu toate statele, astfel încât să conducă la o convergență a politicilor naționale și europene în zona forței de muncă. De la un set de măsuri care să faciliteze accesul forței de muncă non-UE și din afara spațiului Schengen, până la asigurarea unor condiții de muncă similare tuturor celor care muncesc din spațiul european și, nu în ultimul rând, la reducerea taxării muncii în țara noastră", a spus el.

Citește și: