Când am introdus sistemul Bauspar eram convinși că va avea succes, dar în ultima lună însă s-a întâmplat un lucru foarte serios care ne-a întristat ca mândri investitori în România, a declarat Andreas Treichl, CEO Erste Group Bank AG.

Andreas Treichl, CEO Erste GroupFoto: Hotnews

"E o situație foarte neplacută cea din România. Când am introdus sistemul Bauspar eram convinși că va avea succes, date fiind dificultățile tinerilor de a avea acces la o locuință. În ultima lună însă s-a întâmplat un lucru foarte serios care ne-a întristat ca mândri investitori în România. Vom lua orice măsură va fi necesară pentru a ne putea continua activitatea. Nu vom renunța, deși asta nu depinde doar de noi. Daca vom fi tratați cu respect, vom continua. Dacă nu vom fi tratați cu respect, vom închide" a spus miercuri Treichl.

BCR Banca pentru Locuințe (BCR BpL) a anunțat, pe 25 iunie, că a primit o decizie nefavorabilă la Înalta Curte de Justiție în disputa cu Curtea de Conturi referitoare la sistemul de economisire-creditare (Bauspar).

Grupul bancar austriac Erste a anunţat, la vremea respectivă, că va pune deoparte până la 230 de milioane de euro ca rezultat al deciziei instanţei supreme din România legată de activităţile de afaceri ale subsidiarei sale locale BCR Banca pentru Locuinţe, conform Reuters.

Citește și: