În urma unei discuții cu membrii Băncii Naționale a României (BNR), Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, anunță că pregătește un proiect prin care să rezolve problema firmelor cu capital negativ din România.

Ministrul Finanțelor, Eugen TeodoroviciFoto: AGERPRES

"Urmează o măsură. Vă dau un exemplu pe zona de capital negativ în rândul companiilor din România. Sunt peste 35 miliarde lei în această zonă. A fost o discuție intensă și cu colegii din Banca Națională în Comitetul pentru supraveghere macroprudențială. Va fi un act normativ separat cu două posibile scenarii. Un termen, poate final, 2020, până la care aceste companii cu capital negativ trebuie să decidă într-un sens sau altul, adică fie retrag din acele companii sumele de bani respective împrumutate firmei, fie își cresc capitalul social", a spus Teodorovici, după ședința de Guvern.

De asemenea, el a precizat că va posta astăzi sau mâine dimineață, un set de propuneri de modificare a Codului Fiscal și a celui de procedură fiscală.

"O să postăm un set de propuneri de modificare atât pentru Codul Fiscal, cât și pentru cel de procedură fiscală. Sunt modificări propuse de mediul de afaceri. Se vor regăsi în 2 proiecte acte normative pentru ca până la final de august să le putem adopta", a precizat acesta.

Cel mai probabil, una dintre măsuri ar putea fi consolidarea financiară la nivel de grup, măsură cerută de mediul de afaceri în ultimii ani.