În 2020 informatizarea ANAF nu va mai reprezenta un subiect de discuție în spațiul public, susține Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Ministrul Finanțelor, Eugen TeodoroviciFoto: AGERPRES

„În 2020, ca lumea să înțeleagă clar un termen final, sistemul informatic este la punct, în sensul bun, trafic control, adică tot ce va tranzita România va fi clar monitorizat, adică sigiliu inteligent aplicat mașinii care tranzitează pentru a nu mai putea să descarce în România marfa, decât dacă spune că în România se duce, desprinderea Vămii de ANAF, independentă structură și tot ce înseamnă echipare puncte vamale. În 2020 acestea nu vor mai reprezenta subiecte de discuție în spațiul public”, a spus Teodorovici, într-un interviu acordat DC News.

Potrivit acestuia, sistemul public ar fi mai eficient fără 20% din personal.

„20% din administrație, dacă de mâine nu mai există, nu facem decât să eficientizăm sistemul public. E un punct care ar fi putut să facă parte dintr-un pact politic pe elemente clar stabilite. Să spună: Nu ai voie să ai un număr de funcționari mai mare de… Nu ai voie să depășești din PIB un anumit procent. Oricine vine să se țină de ele, să guverneze fără teama de acționa că, vezi Doamne, opoziția critică. Nu se dorește acest consens politic”, a precizat ministrul Finanțelor.