ASF sancționează Poșta Română Broker de Asigurare cu 5.000 lei și interzicerea temporară a exercitării activității, până la aprobarea de către ASF a conducătorului și a administratorului societății, se arată într-o decizie publicată în Monitorul Oficial.

Posta Romana Broker de AsigurareFoto: Posta Romana

Pe toată perioada de interzicere temporară a exercitățrii activității de intermediere, societății i se interzic desfășurarea activității de negocire și încheiere de noi contracte de asigurarare pentru persoanele fizice sau juridice și acordarea de asistență pe perioada derulării contractelor în curs ori în legătură cu regularizarea daunelor.

În urma unui control al ASF la Poșta Română Broker de Asigurare, s-a constatat că s-a adus la cunoștința autorității demisia din funcția de director general a Monicăi Diana Moruzea pe 15 ianuarie 2019. Problema este că nu s-a respectat termenul de 90 de zile calendaristice pentru transmiterea propunerii și depunerea documentației complete pentru o noua persoană de la data vacantării poziției de conducător executiv, faptă ce reprezintă contravenție, conform Legii nr. 236/2018.

S-a solicitat completarea documentației în vederea analizării cererii de aprobare a lui Mihai Daniel Tudoroiu ca administrator. Nu a fost primit niciun răspuns din partea societății. Mai departe, ASF a notificat compania de brokeraj solicitând motivul din spatele încălcării prevederilor legale, în termenul legal de 7 zile calendaristice, dar, la fel, nu a fost primit niciun răspuns din partea societății.

Poşta Română Broker de Asigurare (PRBA) a intrat, începând cu luna ianuarie 2016, şi pe piaţa de asigurări online, prin intermediul platformei www.postasig.ro.