Leul s-a apreciat cu peste doi bani fata de moneda unica europeana, euro fiind cotat luni la 3,6521 lei, potrivit cursului anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Fata de ziua de vineri, cand banca centrala a anuntat un curs de 3,6760 pentru un euro, leul a castigat 0,65%.

Potrivit NewsIn, in primele tranzactii de luni, leul s-a apreciat de la 3,6785 la 3,6650 lei pentru un euro, dupa care a oscilat in acest interval cu o usoara tendinta de apreciere, pe fondul dobanzilor ridicate de pe piata interbancara, de 11-13% pe an, mult mai mari decat cele de pe celelalte piete din regiune.

"Atat leul, cat si zlotul polonez par sa fluctueze usor, mai mult din simpatie, insa speculatiile sunt in continuare indreptate catre forintul unguresc, ajuns in aceasta sedinta chiar la nivelul de 267 forinti/euro. La noi, jucatorii nu mai au cum sa se finanteze in lei, insa pe piata ungureasca, dobanzile sunt in continuare mai mici", a spus Florin Constantinescu, dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC), citat de NewsIn.

Fata de dolarul american, leul s-a apreciat cu aproape trei bani, adica 1,12%, pana la 2,5095 lei pentru un dolar.