Pentru că la finalul lunii septembrie expiră mandatele a doi membri din board-ul Fondului Proprietatea, acționarii au trebuit să aleagă. Astfel, pentru două locuri se „băteau” 3 persoane. Astfel, pe lângă Mark Gitenstein, care a obținut prelungirea mandatului, ceilalți doi candidați sunt: Florian Munteanu și Vivian Nicoli. Aceste două persoane au avut parte de o surpriză.

Fondul ProprietateaFoto: Fondul Proprietatea

Reamintim că Sorin-Mihai Mândruțescu, președinte al board-ului, a decis să nu mai candideze, asta înainte de acțiunea Direcției Naționale Anticorupție. Ulterior, Mîndruțescu s-a retras din funcția de membru în Comitetul Reprezentanților Fondului și de președinte al Comitetului.

(În data de 8 august 2019, Direcția Națională Anticorupție din România a publicat un comunicat oficial potrivit căruia s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Mîndruțescu, director general Oracle România)

Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Fondul Proprietatea nu face parte din acuzațiile DNA în ceea ce-l privește pe Mîndruțescu, reamintind că acesta și-a dat demisia din funcțiile deținute la FP.

Revenind la Adunarea acționarilor, care a avut loc pe miercuri - 4 septembrie, Mark Gitenstein a primit încă un mandat pe aceeași poziție de membru în Consiliu pentru o perioadă de 3 ani. Practic, i-a fost prelungit mandatul.

În cazul celorlalte două persoane a apărut o situație nouă.

Practic, pentru un loc se băteau:

  • Florian Munteanu: Antreprenor / Consilier/ Consultant - Statele Unite, Marea Britanie, Romania Universitatea din Cambridge – Master de Administrarea Afacerilor Academia de Studii Economice din București – licențiat în științe economice, finanțe și management
  • Vivian Nicoli: Partener, membru Executiv al Comitetului și membru al Comitetului pentru Investiții, Evaluare, Remunerare și Audit la EISER Infrastructure Partners LLP/ Universitatea din British Columbia –Doctor in Drept

Potrivit Fondului Proprietatea: Având în vedere că doi candidați au obținut majoritatea voturilor “pentru” deși doar un loc este vacant (potrivit art. 112 din Legea Societăților “Hotărârile adunării generale ordinare se iau cu majoritatea voturilor exprimate”, iar potrivit art. 208 și 209 din Regulamentul Autorității de Supraveghere Financiară de punere în aplicare a Legii Emitenților, “abținerile” nu sunt luate în considerare la calculul rezultatelor votului), Administratorul Fondului a luat act că această hotărâre nu poate produce efecte și a decis organizarea unei noi adunări generale a acționarilor având inclus acest punct pe ordinea de zi. Pentru claritate, detaliile privind rezultatele de vot de astăzi sunt:

Florian Munteanu:

- Voturi “pentru”: 749.614.606

- Voturi “împotrivă”: 132.527.519

Abțineri: 2.548.430.199

Vivian Nicoli:

- Voturi “pentru”: 3.130.036.135

- Voturi “împotrivă”: 472.655.167

- Abțineri: 11.201.363

Practic, fiecare a candidat separat, nu unul contra altuia. Deși Vivian Nicoli a obținut foarte multe voturi pentru, mult peste Florian Munteanu, acesta din urmă a obținut peste 50% datorită abținerilor.

Într-un document transmis Bursei la finalul lunii iulie, Comitetul Reprezentanților recomanda acționarilor să voteze cu Vivian Nicoli.