Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a avut două declarații ambigue cu privire la proiectul privind închisoarea de la 1 la 6 ani pentru reținerea și neplata, încasarea și neplata, ori, după caz, nereținerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor.

Ministrul Finanțelor, Eugen TeodoroviciFoto: AGERPRES

Dimineață a participat, la Giurgiu, la un eveniment în care a declarat:

"Astăzi o să anunț la Comisia de buget-finante de la Senat, unde sunt cu colegii, o să anunț următorea abordare: Am să mă opresc cu acest act normativ până când cel puțin, poate 10.000 de oameni de afaceri din România, 10.000 de semnături să le văd pe o listă în sensul că dânșii doresc această lege să fie trecută de Parlament", a spus Teodorovici, la Giurgiu.

La câteva ore după anunț, în Parlament, în Comisia de buget-finanțe din Senat a revenit asupra declarațiilor sale și a spus că proiectul va rămâne în Parlament.

"De ce să îl retrag? Este o inițiativă, este în dezbatere. Acea propunere de act normativ este o propunere pentru care este necesară o dezbatere în zona economică și am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar, cu sprijin, pe această prevedere. Proiectul rămâne în Parlament", a spus el.

Citește și: