Activele pe care le administra industria fondurilor de investiții în 2007 erau de 1,2 miliarde lei, înainte de apariția crizei, a declarat Radu Hanga, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

baniFoto: Dreamstime

„E vorba de fondurile deschise de investiții, fără să ne uităm la zona de societăți de investiții financiare sau la Fondul Proprietatea. Acum am ajuns la aproape 25 miliarde lei. Asta este măsura evoluției pe care a avut-o industria noastră”, a spus el.

Conform unei prezentări a lui Tanguy van Werve, director general EFAMA, România se situează pe locul 4 în Europa Centrală și de Est în funcție de activele administrate.

„Mă uit la copiii mei. Mi-e greu să îmi imaginez că o să-și facă investițiile așa cum le facem sau așa cum le făceam noi. Sunt convins că mult din relația lor cu industria de asset management sau chiar cu industria bancară se va desfășura în mediul online”, a mai afirmat Hanga, făcând referire la faptul că ASF a pus în dezbatere publică o normă privind distribuția online a fondurilor.