Imigrația rămâne o problemă majoră a britanicilor, a doua ca importanță după Brexit, iar 73% din populație crede că sunt necesare restricții mai severe pentru imigranți, relevă un sondaj comandat de TransferGO. Sondajul, derulat la finalul lunii august, arată că peste jumătate dintre britanici (54%) sunt de părere că imigrația a atins un nivel mult prea ridicat, în timp ce 43% dintre aceștia acceptă că imigrația este un fenomen necesar pentru a răspunde cererii de forță de muncă în diverse domenii.

BrexitFoto: Flickr

"În ciuda îngrijorării față de rata crescută a imigrației, un procent semnificativ dintre respondenți afirmă ca ar angaja sau că au angajat deja imigranți în diferite domenii. Astfel, peste jumătate dintre aceștia ar oferi sau au oferit locuri de muncă în construcții (53%), curățenie la domiciliu (58%) sau ca șofer de taxi (51%)", se arată în document.

Potrivit acestuia, cu toate că îngrijorarea față de numărul imigranților este ridicată, o parte dintre britanici recunoaște că există joburi pentru care nu ar aplica nici măcar dacă ar rămâne fără loc de muncă. De exemplu, numai 31% dintre aceștia ar aplica pentru un loc de muncă în construcții și doar 36% ar accepta să lucreze ca șofer de taxi.

Cum se vede problema imigrației în Londra, în contextul Brexit

"Atitudinile față de imigrație au o legătură puternică cu orientarea politică. Persoanele care au votat pentru Brexit sunt mult mai înclinate să creadă că imigrația este prea mare (83%), în timp ce doar 29% dintre cei care au votat pentru menținerea Marii Britanii în UE cred acest lucru", menționează sursa citată.

  • În mod similar, există o corelație clară între vârstă și atitudinea față de imigrație, întrucât 69% dintre cei cu vârsta peste 65 de ani consideră că imigrația este prea mare, spre deosebire de numai 30% dintre tinerii de 18-24 de ani. Geografia pare a fi mai puțin importantă. În Londra metropolitană, de exemplu, jumătate (49%) dintre cei intervievați consideră că imigrația este prea mare – cu doar nouă procente mai puțin decât în regiuni precum Midlands sau Țara Galilor.

Studiul TransferGo a fost realizat de YouGov, o companie de sondare online a opiniei publice, înființată în 2005 în Marea Britanie. YouGov activează în special în Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu și Asia – Pacific.

TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online.