“Voiam să dau citire, mă uitam așa pe știrile plecate din această cameră. Cred că de la HotNews e domnul Bărbuță, nu? E prezent. Știre: Dăianu către Teodorivici: Așa cum știți să jigniți, vă rog să vă abțineți. Domnule, vă rog să tăceți din gură acuma, ați jignit oameni. Ce spune Dăianu se înțelege, ce spune Teodorovici autorul spune: nu se înțelege. Ori nu înțelegeți dvs. Ori aveți ordin pe unitate să nu spuneți ce spun eu”, a spus miercuri la o conferință de profil ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici, ministrul finantelorFoto: Guvern

”Vă repet ce am spus. La garanții, PPP-urile, dacă vine un privat și îi dai privatului pentru finanțarea lui garanție de stat, ăla nu mai este PPP. Da? PPP-ul în conceptul mondial, european, ce vreți dvs., asta înseamnă, privatul preia riscul construcției, finanțării și așa mai departe. Asta este logica. Dacă vin cu garanție, poate să facă oricine, chiar și dvs. Din presă puteți să faceți un proiect de PPP. Dacă nu a fost clar, puteți să refaceți știrea. Puneți și poza mea lângă a lui Dăianu, că poate dă bine”, a mai adăugat ministrul.

Rățoiala ministrului vine după ce HotNews a publicat aici cearta dintre șeful Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, cu ministrul Teodorovici. Din cauză că o parte din intervenția lui Eugen Teodorovici a avut loc cu microfonul oprit, cuvintele sale nu s-au auzit în sală.