Coreea de Sud a dezvăluit planurile pentru a grăbi adoptarea mașinilor electrice, a celor care se conduc singure și chiar a celor care pot zbura, scrie Bloomberg, citat de The Straits Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Președintele Moon Jae-in a spus marți că firmele sud-coreene vor investi 50 miliarde dolari în următorii 10 ani în transportul viitorului. Conform The Korea Herald, Hyundai va investi circa 35 miliarde dolari. De asemenea, Guvernul va ajuta cu aproape 2 miliarde dolari sectorul din acest domeniu.

Guvernul are în plan amplasarea a 660 de stații de încărcare pentru mașinile care funcționează pe bază de hidrogen până în 2030 și 15.000 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, până în 2025 (acum având în jur de 5.500). De asemenea, autoritățile țintesc ca mașinile electrice să poată merge 600 de kilometri cu o singură încărcare, iar acestea să se încarce de 3 ori mai rapid.

În ceea ce privește vehiculele autonome, acestea vor fi atât electrice, cât și pe baza de hidrogen. Până în 2024, ministerul plănuiește să dezvolte infrastructura, respectiv telecomunicațiile, hărțile de precizie și drumurile esențiale pentru mașinile autonome. De asemenea, își propun să comercializeze mașini zburătoare până în 2025. Adoptând tehnologia mașinilor zburătoare, timpul de călătorie în zonele metropolitane va fi redus cu 40%, conform autorităților.

Conform Bloomberg, comercializarea mașinilor complet autonome va începe până în 2027.