BNR pune în circulație, din 28 octombrie, o monedă care îi prezintă pe regele Ferdinand I și regina Maria vizitând trupele române pe front, se arată într-un comunicat al instituției. Aceasta este din alamă cu inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României și anul de emisiune „2019”. Reversul prezintă portretul reginei Maria și inscripția în arc de cerc ,,REGINA MARIA”.

Moneda de 50 de bani cu chipul Reginei MariaFoto: BNR

Va fi un tiraj de 5 milioane de bucăți.

Punerea în circulație a monedelor de circulație, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Regina Maria, se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului.

De asemenea, BNR va lansa și în circuitul numismativ 2 monede: una din aur și cealaltă alamă.

Cea din aur se va vinde cu 9.550 lei, iar cea din alamă cu 9,5 lei.

Aversul monedei din aur îi prezintă pe regele Ferdinand I și regina Maria vizitând trupele române pe front; inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Aversul monedei din alamă pentru colecționare îi prezintă pe regele Ferdinand I și regina Maria vizitând trupele române pe front; inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României, anul de emisiune „2019” și litera „N” într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecționare.

Reversul tuturor monedelor prezintă portretul reginei Maria și inscripția în arc de cerc ,,REGINA MARIA”.