Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a descoperit, în urma unor controale, bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața cu care erau preparate băuturile răcoritoare în rețeaua KFC. Ulterior, compania a spus, potrivit Mediafax, că a decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele lanțului din țară, până la finalizarea verificărilor, și a demarat o investigaţie internă pentru a determina cauzele care au condus la apariția unor bacterii în gheața cu care erau pregătite băuturile răcoritoare.

KFCFoto: Hotnews

Sphera Franchise Group, compania listată la Bursă care opereaza brand-ul KFC, spune că a decis să servească doar băuturi îmbuteliate în toate restaurantele KFC din țară, ca urmare a deciziei ANPC de a dispune sistarea temporară a utilizarii dozatoarelor în restaurantele KFC, “motivând faptul că suntem producători de băuturi răcoritoare, ceea ce ar impune o autorizare”.

“Vrem sa precizăm că restaurantele KFC din România comercializează băuturi care sunt pregătite pentru consum imediat, folosind materii prime furnizate de o terță parte, această activitate neîncadrându-se la categoria de producere a băuturilor. În acest sens, pentru prepararea băuturilor sunt utilizate echipamentele puse la dispozitie de furnizor, cu titlu de comodat, cu un sistem de dozaj presetat, verificat periodic de către furnizorul respectiv. Acest sistem este unul implementat în industria alimentară din întreaga lume”, spune operatorul într-un comunicat transmis Bursei.

De asemenea, a precizat că va face publice toate informațiile relevante odată ce acestea devin disponibile.

Citește și: