Ludovic Orban a declarat că guvernul demis condus de Viorica Dăncilă nu are dreptul legal de a da o hotărâre privind creșterea salariului minim, avertizând că, dacă totuși acest lucru se va întâmpla, noul cabinet o va modifica.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul demis a pus miercuri în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern prin care salariul minim pe economie să fie majorat cu 100 de lei.

Declarația lui Orban despre intenția guvernului demis de a majora salariul minim:

  • ​Salariu mimin pe economie nu poate fi scos din burtă de un ministru al muncii sau de un funcționar fără să aibă un fundament real pentru că salariul minim pe economie este un instrument reglator al întregii piețe, iar orice fixare a salariului minim pe criterii administrative subiective, care să nu aibă la bază indici obiectivi riscă să afecteze negativ întreg mediul de afaceri și până la urmă să se întoarcă chiar împotriva angajaților care beneficiază de o eventuală mărire a salariului minim.
  • Îi somez să nu adopte nicio hotărâre. Nu au capacitatea de a adopta o astfel de hotărâre care are un impact economic important, care are impact asupra mediului de afaceri și care are consecințe bugetare
  • Acest guvern nu are dreptul legal de a adopta această hotărâre de guvern. Dacă totuși vor să adopte o astfel de hotărâre de guvern, o vom modifica.

Guvernul demis a pus miercuri în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern potrivit căreia salariul minim pe economie să fie majorat cu 100 de lei.

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, a spus că decizia a fost luată luni seară, într-o discuție cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

CITEȘTE ȘI: