Ministerul Finanțelor Publice (MFP) vrea să împrumute circa 5 miliarde lei, în luna noiembrie, prin emisiuni în lei și una în euro. Astfel, 4,1 miliarde lei urmează să să fie împrumutați prin certificate de trezorerie cu discont și obligațiuni de stat de tip benchmark. Emisiunea în moneda europeană va fi de 200 milioane euro, fiind vorba de obligațiuni de stat cu cupon.

Ministerul Finantelor PubliceFoto: Hotnews

Prima licitație va avea loc luni, 4 noiembrie, în sumă de 600 milioane lei, cu data scadenței în 2026 și o rată a cuponului de 4,85%.

Calendarul obligatiunilor de tip benchmark

Licitația pentru certificate de trezorerie cu discont va fi pe 21 noiembrie, în sumă de 200 milioane lei, cu data scadenței în 23 noiembrie 2020.

În ceea ce privește emisiunea în euro, aceasta va avea loc pe miercuri – 6 noiembrie, data scadenței fiind 13 decembrie 2023 și o rată a cuponului de 1%.

Împrumuturile sunt pentru finanțarea deficitului și refinanțarea datoriei. Dacă vrei să știi cum te afectează, citește: Familia lui Ciprian nu știe ce o așteaptă în viitor. Nu știe ce e deficitul bugetar, dar îi va chinui familia. Nu acum, peste ani