​Fostul premier Viorica Dăncilă i-a numit membri în Consiliul de Programare Economică (CPE) pe Liviu Stelian Begu, director în departamentul de statistică și econometrie din ASE, și pe Marius Adrian Madar – Asociația Medicală Pelican, chiar înainte de a pleca de la Palatul Victoria. De precizat că membrii CPE primesc salarii de secretari de stat. Vezi „Salariul "secretarilor de stat" de la Prognoză. Ion Ghizdeanu a ajuns la 9.700 lei”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liviu Stelian Begu este doctor în științe economice, a fost cercetător științific la Institutul Național de Cercetări Economice până în 1994, după care a devenit profesor la ASE, iar apoi director al Departamentului de statistică și econometrie.

Adrian Madar a fost, din aprilie 2019, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, iar anterior director la un spital privat din Oradea, director de sucursala la BRD, iar în perioada 2003-2008 – membru în Consiliul de Adminsitrație la Compania de apă Oradea. De asemenea, a mai fost manager relații la BCR și la Banca Leumi. Este licențiat în finanțe la Universitatea Babes- Bolyai Cluj- Napoca și licențiat în matematică, având și un masterat în matematică.

Cristian Socol, profesor ASE, cel cu teoria wage-led-growth, și Andrei Tudorel, șeful Institutului Național de Statistică (INS), au plecat în iulie de la Consiliul de Programare Economică (CCP), printr-o decizie semnată de Viorica Dăncilă. Problema a fost atunci că ei, deși au fost numiți de premier, și-au dat demisia la șeful Comisiei Naționale de Prognoză (CNP), astfel că acea decizie semăna cu o demitere a celor doi.