​Șerban Andrei Nistor, Ștefan Cosmin Doliș, Daniel Mihail Tudor și Raul Cristian Petrescu au fost eliberați din funcțiile de vicepreședinți ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). De asemenea, premierul l-a numit pe Costea Sandu în funcția de vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat în cadrul instituției.

Sediul ANAFFoto: AGERPRES

În cazul lui Lilian Onescu, premierul a dat o decizie de aplicare a mobilității din funcția de secretar general al ANAF, în cea de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Șerban Andrei Nistor a fost vicepreședinte al ANAF din aprilie 2018. Anterior a fost director în cadrul aceleiași instituții (din noiembrie 2017), iar ceva mai înainte: șef adminsitrație la AJFP Teleorman (aprilie 2017 - Octombrie 2017). În perioada decembrie 2015 - martie 2017 a ocupat poziția de inspector superior la AJFP Ilfov, iar în mai - norimebrie 2015 a fost șef administrație, adjunct Inspecţie Fiscală Contribuabili Mijlocii Giurgiu. Conform CV-ului, a mai mai lucrat la inspecție fiscală persoane fizice și juridice în București și Covasna. Are un master în finanțe-bănci la Universitatea Nicolae Titulescu și o licență în marketing la ASE.

CV-ul lui Doliș lipsește de pe site-ul ANAF, dar presa a scris la începutul acestui an, când a fost numit, că a fost ofițer la Poliția Română.

Daniel Mihai Tudor a preluat funcția de vicepreședinte ANAF în aprilie 2019, iar anterior a ocupat funcția de șef Administratie fiscală pentru contribuabili nerezidenti la București (martie 2018 - aprilie 2019). Din iulie 2017 până în februarie 2018 a fost vicepreședinte al instituției. De asemenea, a mai fost secretar general adjunct la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (martie 2017 - iulie 2017), șef adjunct la Administratia Fiscala pentru Contribuabili Nerezidenti (ianruarie 2016 - martie 2017), iar înainte de asta consilier personal al primarului Capitalei (septembrie - noiembrie 2015). În rest, a ocupat diverse funcții prin ANAF și Ministerul Finanțelor. Are un master la Universitatea Nicolae Titulescu și o licență la ASE, la Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune.

Premierul Viorica Dăncilă l-a pus pe Raul Cristian Petrescu vicepreședinte la ANAF, cu rang de subsecretar de stat, în octombrie, după ce a fost nevoită să dea un ordin pentru înlocuirea acestuia cu Carmen Elena Tatu la Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul aceleiași instituții. Din decizia Vioricăi Dăncilă publicată în Monitorul Oficial înțelegem că a fost nevoită să o numească din cauza unei sentințe civile pronunțată de Tribunalul București din 19 decembrie 2018. Ce s-a întâmplat, de fapt? Premierul Sorin Grindeanu a dat-o afară la începutul verii din 2017 (decizia 396/2017) pe Tatu, dar ea a câștigat în instanță repunerea în funcție și plata drepturilor salariale. Ea a fost numită șefa acestui departament în timpul guvernării Cioloș, când l-a înlocuit pe Dragoș Voinescu. Pe 8 februarie, Dăncilă l-a numit pe Raul Cristian Petrescu în funcția de conducere de inspector general Antifraudă, anterior fiind angajat la Direcția Regională Antifraudă 2 Constanța.

Lilian Onescu a ocupat funcția de secretar general ANAF din martie 2018. Anterior a fost tot secretar general, dar la Ministerul Mediului din 2017. În perioada martie 2016 - februarie 2017 a fost inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului, iar din septembrie 2015 până în 2016 - secretar general adjunct la Agenția Națională pentru Achiziții Publice. De asemenea, a mai fost lector universitar la Universitatea Hyperion, la Facultatea de drept și la Titu Maiorescu la Facultatea de Științe Economice. A mai ocupat funcții precum cea de subprefect în Ilfov, prefect în Călărași, inspector la Consiliul Concurenței. Ca studii, are câteva diplome de master la SNSPA și e licențiat în economie la Universitatea Româno - Americană.