Omul de afaceri Yorgen Fenech, una dintre cei mai bogate persoane din Malta, a fost pus oficial sub acuzare pentru complicitate la crimă, sâmbătă, de către un tribunal din Valetta în cazul uciderii jurnalistei Daphne Caruana Galizia în 2017, informează Reuters, citat de Mediafax. Fenech a pledat nevinovat pentru complicitate la crimă și alte acuzaţii îconexe- participare la un grup infracţional şi complicitate la provocarea unei explozii.

Yorgen FenechFoto: News.ro

Yorgen Fenech a fost arestat săptămâna trecută în timp ce încerca să părăsească Malta, la o zi după ce presa a relatat că un bărbat implicat în asasinarea jurnalistei a fost arestat. Acesta din urmă, Melvin Theuma, a fost grațiat luni de către președintele țării după ce a furnizat probe importante, care ar putea fi utilizate în instanță pentru condamnarea suspecților din acest caz.

Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigaţiile privind corupţia din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie. În una dintre investigaţii, premierul maltez Joseph Muscat şi doi dintre apropiaţii lui au fost acuzaţi de legături cu trei companii offshore şi cu vânzarea de paşapoarte malteze către guvernul din Azerbaidjan. Într-o altă anchetă, jurnalista a scos la iveală informaţii despre conturi offshore care ar aparţine lui Adrian Delia, liderul formaţiunii de opoziţie, Partidul Naţionalist.