​Dacă anul trecut vorbeam de mult mai multe companii care intenționau să se listeze la bursă, multe dintre ele au renunțat pentru că nu mai știu pe ce bugete să-și facă strategia, a declarat Daniela Șerban, președinte ARIR – Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România, într-o conferință organizată de Oxygen Events.

Daniela Serban, presedinte ARIRFoto: Arhiva personala

„Strategia pe care o aveau anul trecut nu s-a mai aplicat anul acesta. Până și companiile listate în acest an s-au ocupat de probleme legislative. Atunci când suntem ocupați doar cu birocrație și cu modificări legislative și stăm de 60 de ori pe an în Parlament... Poate e mai bine să ne mutăm cu totul în Parlament cu job-ul”, a spus Șerban.

Potrivit acesteia, atenția pe care România o acordă pieței de capital nu este foarte mare.

„Este un domeniu cu care ne-am remarcat în acest an în întreaga lume, anume că randamentele pe care le-au oferit Bursa de Valori București sunt cele mai mari chiar din lume. Au depășit 30%. Beneficiile vor apărea pe termen lung din upgradarea României la statutul de piață emergentă, dacă vom ști să profităm de ele”, susține Șerban.