​Trebuie să-i apreciem pe toți aceia care reușesc în business, a declarat premierul Ludovic Orban, precizând că ar trebui să-i respectăm pe oamenii de afaceri, "să insuflăm copiilor noștri curajul de a merge pe cărări nebătute, de a pune pe picioare afaceri, de a reuși în domeniul economic".

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit acestuia, când condițiile sunt vitrege capitalul străin pleacă mai ușor în timp ce capitalul autohton rămâne, fiind cel care asigură o coloana vertebrală economică.

"Trebuie făcute multe, de la viteza de a înregistra firme, viteza de obținere a certificatelor, autorizații și alte acte ce sunt emise de entitățile private. (...) Accesul la active este foarte important", a precizat el, într-o conferință de presă.

Conform declarațiilor sale, autoritățile au în vedere un sistem de sprijin al internaționalizării companiilor românești, programe care să susțină dezvoltarea afacerilor și care să încurajeze cât mai mulți oameni să înceapă afaceri.

Acțiunea Guvernului, spune Orban, trebuie să vizeze și educația, respectiv să încurajeze inițiativa, indrăzneala, puterea de analiză și sinteză.