​Claudia Florina Prisecaru, fostă colaboratoare a Securității în perioada comunistă (conform unei decizii a Curții de apel București, care nu e definitivă), se va duce pe un post de director la Curtea de Conturi. Informația a fost confirmată, pentru HotNews.ro, și de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, care a spus că, din ce știe el, a mers acolo prin detașare.

Ministerul Finantelor PubliceFoto: Hotnews

Asta înseamnă că, dacă revin la putere cei din PSD, este posibil să se întoarcă la Ministerul Finanțelor pe postul de director adjunct la Direcția generală de servicii interne și achiziții publice, poate chiar să revină în poziția dată de fosta guvernare PSD de secretar general adjunct.

Conform unor surse din Ministerul Finanțelor, în instituție au mai rămas câteva persoane apropiate de fostul ministru Teodorovici, care fac parte din grupul ce are în centru pe Claudia Prisecaru, respectiv: Liliana Mincă, adusă recent în minister, șef serviciu al Corpului de Control al Ministrului – Marius Ioan Popescu și directorul general la Direcția Generală de Management al Domeniilor Reglementate Specific - Dumitru Pîrvulescu.

Reamintim că Liliana Mincă a fost angajată prin concurs în funcția de director în cadrul Direcției de analiză și eficientizare a cheltuielilor publice în luna octombrie. Ulterior a fost promovată de Viorica Dăncilă pe funcția de Secretar General Adjunct. A venit apoi Orban care a eliberat-o din funcția de secretar general adjunct, dar ea a revenit practic pe poziția anterioară.

Surse din minister spun că Liliana Mincă ar fi fost adusă în minister de Claudia Prisecaru.

Cine e Florina Claudia Prisecaru, acum director în minister

A fost colaboratoare a securității, hotărârea Curții de apel București fiind dată pe 6 noiembrie. Nu e definitivă.

Publicația Newsweek scria la începutul lunii mai că pe baza probelor din dosarele aflate în arhiva instituției, cei 11 membri ai Colegiului CNSAS au constatat faptul că Prisecaru a fost colaboratoare a poliției politice comuniste, în sensul în care prin informațiile pe care le-a furnizat a afectat drepturile și libertățile fundamentale ale unor persoane. Cu alte cuvinte, cei turnați au avut de suferit.

Sursele precizează că Prisecaru este o apropiată a fostului ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Ea a lucrat în Ministerul Finanțelor din 1993, unde a început ca referent până în 1998, apoi tot în aceeași instituție, a devenit expert la Administrare imobile; derulare contracte utilitati, servicii, lucrari. În perioada 2000 – 2014 a fost șef serviciu, după care până în 2017 a fost director pe zona “Administrare imobile; derulare contracte utilitati, servicii, lucrari; coordonarea si organizarea patrimoniului MFP”. Din martie 2018 a ocupat poziția de secretar general adjunct, pana în noiembrie 2019, iar apoi la Direcția generală de servicii interne și achiziții publice.