Sporul pe care îl primesc angajații din sectorul bugetar pentru „condiții vătămătoare” a fost regândit, potrivit declarațiilor lui Ionel Dancă, șeful cancelariei primului ministru. HotNews.ro a scris despre idee în această dimineață. Guvernul urmează ca pe acest proiect să-și asume răspunderea în Parlament.

Sedinta Guvern Orban Foto: Guvernul Romaniei

Astfel, personalul bugetar poate primi un spor de 25% din salariul minim brut pe țară.

„Argumentul care a stat la baza prevederii are în vedere eliminarea discriminărilor produse în mod artificial între diferite categorii de angajați expuși acelorași condiții periculoase sau vătămătoare. Trebuie sa beneficieze de același spor care are o raportare la minim brut pe țară de 25%”, a spus Dancă.

Astfel, pentru anul viitor la salariul bugetarilor se va adăuga suma de 557 lei pe brut.

Până acum, toți bugetarii primeau 15% din nivelul salariului pe care îl aveau. Cu cât aveau un salariu mai mare, cu atât creștea și suma pe care o primeau.

Dacă până acum la un salariu, să spunem, de 5.000 de lei un bugetar primea 750 lei, de la 1 ianuarie 2020 suma va fi de 557 lei, pe brut. Practic, toți bugetarii vor avea același spor. Pentru cineva cu un salariu sub 3.700 lei înseamnă mai mulți bani.