Mediul de afaceri își dorește un ANAF corect, iar cartea de vizită a ANAF sunt inspectorii fiscali, a declarat Ionuț Simion, președintele Camerei de Comerț Româno-Americane (AmCham), în cadrul unui eveniment organizat de Fisc la care au participat atât Mirela Călugăreanu, președintele instituției, cât și Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Foto:

"Există situații în care câțiva dintre inspectorii fiscali se consideră mici Dumnezei. Din pixul lor stabilesc, din condei, sarcini inacceptabile în sarcina contribuabililor care, apropo, sunt aici și își plătesc taxele și impozitele", a spus Simion.

El a precizat că au nevoie de inspectori pregătiți care să știe subiectele despre care vorbim.

"ANAF să aibă un management competent. Mă bucur să spun că interacțiunile pe care le-am avut în ultima vreme cu doamna președinte Călugăreanu atestă acest lucru. A deschis dialogul cu mediul de afaceri", a afirmat Simion.

El s-a adresat și ministrului Florin Cîțu, căruia i-a spus: "Eu, în numele mediului de afaceri, domnule ministru, doresc să existe continuitate la ANAF, ca să avem posibilitatea ca împreună să facem o Românie modernă în care toți contribuabilii își plătesc impozitele pe care le datorează, nu pe alea pe care unii inspectori fiscali le fac din pix".