„Marea Bombă” anunțată de Daniel Suciu de la PSD e, de fapt, un mare Fake News
Iată ce a zis: „Bomba adevărată din ceea ce ni se pregătește pentru 2020 nu e numai în bugetul de stat pe 2020. Bombele pe care au încercat să le ascundă se află pe asumarea pe modificările la Ordonanța 114. Leagă, din nou, ratele românilor de ROBOR. ROBOR, odată cu declarațiile mirifice ale lui Florin Cîțu, evident că au început să crească din nou. Asta înseamnă că în 2020 ratele românilor vor crește din nou”.
Analizând proiectul de „Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, acolo se prevede că se abrogă doar articolele 86 – 89 din OUG 114 și articolele IX și X din OUG 19/2019. Acestea se referă doar la taxa pe active, nu și la IRCC, în funcție de care se calculează creditele astăzi. Acesta se află în OUG 19/2019, la articolele II și III.
ROBOR a crescut cu 7,7% de la 1 noiembrie până astăzi, dar trebuie precizat, încă o dată, că în proiectul Guvernului PNL nu este vorba despre revenirea acestui indice în calculul ratelor.
Surse din mediul guvernamental au confirmat, pentru HotNews.ro, că nu se are în vedere, în proiect, înlocuirea IRCC cu ROBOR.
Un alt Fake News parțial anunțat de Suciu este: „Toți angajații din administrație vor avea venitul mai mic pentru că și-au propus să taie sporul de 15% de care beneficiază”.
El s-a referit, de fapt, la „sporul pentru condiții vătămătoare”, dar acesta nu se taie, ci se modifică modul de calcul. Acum este de 15% din salariul pe care îl câștigă fiecare. Practic, în momentul de față, cu cât bugetarul avea un salariul mai mare, cu atât se „iradia” mai mult, iar 15% reprezenta o sumă mai mare. Acum toți se vor „iradia” la fel și vor primi aceeași sumă de 25% din salariul minim, adică 557 lei.
Să dau un exemplu pe care l-am mai menționat în 2 articole: „Dacă până acum la un salariu, să spunem, de 5.000 de lei un bugetar primea 750 lei, de la 1 ianuarie 2020 suma va fi de 557 lei, pe brut. Practic, toți bugetarii vor avea același spor. Pentru cineva cu un salariu sub 3.700 lei înseamnă mai mulți bani”.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
iar expresia "pe care l-am mai mentionat in 2 articole" este sublima! bravo Barbuta, ai ajuns la 3 articole cu acelasi exemplu!! Habar nu aveam!
Dacă băncile nu mai trebuie să dea o parte din dobânzi către stat, poate reduc costurile la populație...