Fondul Român de Contragrantare (FRC) are un nou Consiliu de Supraveghere, după ce unele posturi au devenit vacante la finalul anului trecut. S-a păstrat un singur membru, un apropiat al lui Dacian Cioloș: Bogdan Pușcaș, care este și președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

Bogdan GlavanFoto: Hotnews

În rest a fost înlocuită toată lumea din Consiliul de Supraveghere. Printre noile nume se află și Bogdan Glăvan, consilier onorific al premierului Ludovic Orban. În prezent este și membru în Consiliul de Administrație al Loteriei Române.

Acum a fost numit ca președinte al Consiliului de Supraveghere la Fondul Român de Contragarantare. Deține o firmă: White Collar Brewing. De asemenea, printre altele, este profesor la Universitatea Româno-Americană.

Practic, Glăvan merge pe postul pe care l-a ocupat Cristian Socol, anul trecut, până să fie eliberat din funcție.

Alți membri numiți:

Victor Florin Dumitriu

Nicolae Istudor

Mihaela Parachiv

Alin Văleanu

Cine nu se mai află. Numele impotante:

Printre numele importante din fostul Consiliu se aflau Cristian Socol, cel care este cunoscut pentru „wage-led-growth” și despre care HotNews.ro a tot scris, precum și Anca Alexandrescu, apropiată a fostului președinte PSD, Liviu Dragnea. De precizat că Socol și Anca Alexandrescu au fost eliberați din funcție anul trecut.

Bineînțeles, în cadrul Consiliului de Supraveghere s-a aflat, până acum, și Claudia Forina Prisecaru, fostă colaboratoare a securității în timpul regimului comunist (conform unei decizii a Curții de apel București) și apropiată a fostului ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici. Ea este cunoscută și pentru că a adus-o în Ministerul Finanțelor pe Liliana Mincă. Acum Prisecaru lucrează la Curtea de Conturi, unde a plecat prin detașare.