Compania Naţională Poşta Română a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat oficial, distribuirea drepturilor băneşti reprezentând pensii din sistemul public, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Posta RomanaFoto: MCSI

Potrivit acestuia, ultimele pensii, din categoria celor distribuite, la domiciliu, prin Poşta Română au fost, astăzi, achitate. Beneficiarii care nu au fost găsiţi acasă pot intra în posesia drepturilor băneşti la ghişeele subunităţilor poştale, până pe 21 ianuarie.

„În timp ce oameni de rea-credință induceau, prin intermediul mass-media, o stare de panică printre persoanele vârstnice, poștașii erau pe teren, distribuind banii pensionarilor", a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

Potrivit acestuia, "lipsa bancomatelor în aproximativ 70% din comunele din România, nesustenabilitatea investițiilor în mediul rural din partea sistemului bancar, sutele de mii de pensionari care își duc viața de zi cu zi singuri fără copii sau nepoți, zecile de mii de pensionari care sunt afectați de vârsta înaintată pe care o au, gradul redus al competențelor digitale, acestea sunt realități pe care le conștientizăm".

Din acest motiv, spune el, Poșta Română își asumă angajamentul ferm față de toți pensionarii de a distribui în continuare toate pensiile direct în casele acestora, indiferent de colțul țării în care trăiesc, condițiile meteorologice cu care ne confruntăm sau de costurile pe care le generează acest demers.

Faţă de intervalul obişnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1-14 ale fiecărei luni, în ianuarie, Poşta Română a distribuit toate pensiile într-un interval comasat de 6 zile lucrătoare.

Citește și: