Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a avut câteva nume îndoielnice, în ultimele luni, pe postul de secretar general adjunct, precum Liliana Mincă, care a reușit să stea doar 4 zile în funcția asta sau Claudia Florina Prisecaru – fostă colaboratoare a securității în perioada comunistă (conform Deciziei Curții de apel București). În Ministerul Finanțelor a fost numit acum pe această funcție un gorjean: Tiberiu Horațiu Gorun. Recent a mai fost numit un gorjean, dar în funcția de secretar de stat: Gheorghe Pecingină. De precizat că în cadrul instituției mai lucrează câțiva gorjeni pe posturi de conducere încă de dinainte de venirea noului Guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews

Revenind la noua numire a lui Orban, Tiberiu Horațiu Gorun, acesta a fost numit, prin detașare de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj, în funcția de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor Publice.

Conform CV-ului, după ce în perioada 2001-2002 a fost profesor suplinitor la Școala Ioan Lupaș din Cluj Napoca, din 2002 a fost numit la Universitatea condusă de tatăl său pe postul de preparator universitar (Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu). În 2004 a devenit asistent universitar, în 2005 a ajuns lector, iar în martie 2008 – conferențiar universitar doctor.

În perioada 2009 – 2010 a fost subprefect.

Presa locală din Gorj a publicat multe articole despre acesta și tatăl său. Amintim câteva.

În 2018, Pandurul.ro scria că Horațiu Gorun a fost desemnat decan interimar la Facultatea de Științe ale educației, Drept și Administrație Publică din cadrul universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu. Aceeași publicație reamintea că Horatiu Gorun este fiul președintelui Senatului UCB, Adrian Gorun. Acesta spunea că nu există vreun conflict de interese pentru că decanul se subordonează direct rectorului.

Publicația GorjNews.ro a scris, în 2013, că Horațiu Gorun, împreună cu Gabriela Gorun și alte câteva persoane, ar fi încercat să transfere patrimoniul universității în Fundația pe care o conduceau.

Tatăl acestuia lucrează și la Comisia Națională de Strategie și Prognoză, pe lângă UCB. Un text al aceleiași publicații spune că a lucrat 27 de ore pe zi, în perioada 2010 – 2012, figurând ca fiind atât cadru didactic titular, cât și Rector și cercetător. Din 2005 el a lucrat în paralel atât la Comisia de Prognoză cât și la UCB.

Gorjeni numiți în ultima perioadă în diferite funcții de Guvernul Orban

Adriana Mota a fost numită într-un post de conducere la nivel central, respectiv președinte la Autoritatea Natională pentru Cetățenie.

Claudiu Mădălin Giurcău a fost numit în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Acesta a fost şef adjunct al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj.

Gheorghe Pecingina, numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice.