Dan Vîlceanu, deputat liberal de Gorj, l-ar fi mutat “disciplinar” pe șeful Finanțelor dar și pe un coleg al acestuia din județul respectiv după ce aceștia au sesizat organele de cercetare penală pentru presupuse ilegalități ale unei firme condusă de familia Vîlceanu, reiese dintr-o investigație realizată de România Liberă. De precizat că potrivit informațiilor HotNews.ro, deputatul a fost văzut des prin Minister, în ultima perioadă. Mișcarea (mutarea “disciplinară”) ar fi fost făcută cu sprijinul actualului ministru de Finanțe, Florin Cîțu, conform publicației amintite. Cei doi șefi ai Finanțelor din Gorj au fost mutați unul la Galați, iar celălalt la București. În mod ciudat, deputatul liberal a transmis un drept la replică în care neagă orice legătură cu Trefo SRL, compania denunțată, dar și-a trecut totuși veniturile încasate de la acea firmă în declarația de avere. Vedeți întreaga investigație a colegilor de la România Liberă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform unor surse oficiale, deputatul Dan Vâlceanu ar fi introdus două persoane în Ministerul Finanțelor: un secretar de stat și un secretar general adjunct. Ambele persoane sunt controversate. Este vorba despre Gheorghe Pecingină și Horațiu Gorun.

Aceleași surse ne-au mai spus că Dan Vîlceanu este cel care stă, de obicei, în spate și controlează pe cei din față precum un păpușar.

Mai multe persoane din Ministerul Finanțelor au confirmat pentru HotNews.ro prezența regulată a parlamentarului liberal pe holurile instituției.

Întrebat marți, într-o conferință de presă, de ce vine așa des Dan Vîlceanu la MFP, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor a răspuns: „Ce înseamnă des?”. Apoi a continuat: “Nu cred că (vine-n.red) aproape zilnic. Am colegi care vin în fiecare zi. Am colegi care vin, colegi parlamentari. Domnul Vîlceanu și ceilalți domni vin pentru că sunt colegi de partid. Acum asta este. Nu știu ce vreți să spuneți cu asta”.

Două ciudățenii/declarații ale lui Vîlceanu

1. Ciudată a fost reacția sa vizavi de subiect, așa cum am spus la început, când a zis: ”Sunt invenții și manipulări. N-am nicio legătură cu TREFO S.R.L.”.

Atunci de ce a trecut veniturile în declarația de avere unde scrie că a fost director economic al companiei?

2. În cazul celei de-a doua ciudățenii este vorba tot despre declarații. A încercat să dea de înțeles că nu știe despre ce e vorba, dar se pare că știa mai multe decât a încercat să arate.

Conversație Antena 3:

Jurnalist: Este adevărat că Marin Ciumag, șeful administrației Finanțelor Publice Gorj a fost mutat la Galați?

Vîlceanu: Nu m-am interesat unde a fost mutat domnul Ciumag.

Jurnalis: A fost mutat disciplinar.

Vîlceanu: Disciplinar... sunteți sigură? Eu cred...

Jurnalist: Păi ați zis că nu știți.

Contracte mari ale companiei Trefo, controlată de familia acestuia

Compania respectivă pare a fi foarte importantă pentru familia deputatului. Adevărul.ro a scris că firma, administrată de mama acestuia a încheiat, recent, un contract în valoare de aproximativ un milion de dolari cu Complexul Energetic Oltenia (CEO). Ar trebui să livreze tablă groasă și tablă aliată.

Firma este „abonată” la bani de la companiile de stat, având în trecut contracte cu: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia.

Conform România Liberă, TREFO S.R.L., firma denunțată de Finanțe, aparține mamei deputatului PNL, și în ultimii ani a primit contracte de 200 de miliarde de lei vechi, de la companii de stat. Dan Vîlceanu a activat ca director economic în firma respectivă. Deputatul mai deține alte două societăți, prin care a câștigat contracte cu valori similare, de la Complexul Energetic Oltenia și de la alte companii de stat. Dan Vîlceanu folosește o limuzină BMW, achiziționată de S.C. TREFO S.R.L. cu 50.000 de euro plus TVA.