Henk Paardekooper, cu o experiență de aproape 30 de ani în sectorul bancar internațional, a obținut aprobarea BNR pentru mandatul de președinte al Comitetului Executiv și membru al Consiliului de Administrație, arată un comunicat al băncii comerciale. El a mai activat în România în perioada 2011-2014, în calitate de Country Executive al Royal Bank of Scotland.

Henk Paardekooper First BankFoto: Hotnews

„Mandatul meu la First Bank este să conduc banca printr-un proces de transformare în urma căruia să rezulte o entitate mai puternică și mai eficientă pentru întreg ecosistemul din care face parte: clienți, angajați, acționari, comunități, societate. Misiunea noastră este să adoptăm și să folosim beneficiile digitalizării astfel încât să asigurăm clienților o abordare mai ușoară a serviciilor bancare. Vom folosi tehnologia, fără a pierde interacțiunea umană pe care clienții noștri o apreciază atât de mult. Credem într-un banking modern și eficient, centrat pe client, transparent și echitabil; asta înseamnă pentru noi „The American Way”, spune Paardekooper

El și-a desfășurat activitatea într-o varietate de medii organizaționale, culturale și geografice, a locuit și a lucrat în Țările de Jos, Regatul Unit, Rusia și CSI, România, Polonia, Republica Cehă, Turcia, Emiratele Arabe Unite și a acumulat un plus de experiență regională în America Latină.

În perioada 2016 - 2017, în calitate de Hub Head RBS pentru Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa (CEEMEA), a fost implicat în realizarea analizei strategice a regiunii CEEMEA pentru RBS și a coordonat cu succes operațiunile de restructurare și cedare de active ale băncii pe piețele din Rusia, Kazahstan, Slovacia, Africa de Sud, Polonia, Republica Cehă, Turcia și Emiratele Arabe Unite.

În perioada 2014 - 2016, Henk a îndeplinit rolul de Country Executive RBS pentru Rusia și Hub Head RBS pentru Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa (CEEMEA), fiind responsabil de gestionarea operațiunilor RBS pe zonele clienților instituționali și corporate în Federația Rusă, Kazahstan, Turcia, Polonia, Republica Cehă și Slovacia, Emiratele Arabe Unite și Africa de Sud.

În perioada 2011 - 2014, în calitate de Country Executive al RBS România, a coordonat și implementat strategia de transformare a RBS România într-o bancă de nișă, orientată exclusiv spre clienți corporate și instituționali, proces care a presupus reproiectarea întregului model organizațional.

Între 2010 și 2011, ca Head of Corporate & Institutional Assets, RBS Non-Core Division, a gestionat portofoliul internațional de piețe și activități nestrategice, concentrându-se asupra explorării oportunităților de vânzare, cedare de active, divizare sau redimensionare. El a coordonat toate aspectele diverselor activități din Regatul Unit, Europa Continentală și de Est (Kazahstan, Uzbekistan) și America Latină (Argentina, Venezuela, Chile) și a stabilit strategia pentru fiecare piață națională și companie din portofoliu. De asemenea, a coordonat toate aspectele legate de gestionarea unui portofoliu de active corporative nestrategice în valoare de 16 miliarde de lire sterline, în același timp explorând opțiunile de restructurare, vânzare sau redimensionare.

În perioada 2007 - 2010, în calitate de Country Executive al RBS Rusia și Head of CIS, Henk a pus în aplicare integrarea Băncii ABN AMRO în Royal Bank of Scotland. El a îndrumat diferite organizații naționale pe durata complexei crize financiare. A coordonat echipa extinsă de Corporate și Investment Banking a RBS Rusia. A fost, de asemenea, responsabil pentru operațiunile de retail, corporate și investiții în Kazahstan, precum și pentru segmentul de retail în Uzbekistan (deținând funcții în consiliul de administrație în Rusia, Kazahstan și Uzbekistan).

Între 2004 și 2007, în calitate de Country Executive al ABN AMRO Rusia, Henk a format și a condus o echipă de aproape 450 de specialiști, care a crescut rapid, oferind o gamă completă de produse și servicii bancare adresate segmentelor retail, corporate și investiții.

În perioada 1993 - 2004, în calitate de Managing Director și lider al ABN AMRO Corporate Finance, a condus departamentul de servicii de consultanță internațională în finanțarea sectorului corporate, cu sediul în Țările de Jos, format din aproape 150 de bancheri de investiții. A avut un rol activ în domeniile serviciilor de consultanță pentru fuziuni și achiziții internaționale, evaluarea companiilor, piețe de capital și consultanță financiară.

Deține un masterat în econometrie de la Universitatea Erasmus din Rotterdam.