UniCredit închide 450 de sucursale şi va da afară 6.000 angajaţi, în Italia, în contextul în care Jean Pierre Mustier, CEO-ul UniCredit, pune în aplicare planul de a restructura cea mai mare bancă italiană, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Concedierile de la UniCredit şi închiderile de sucursale ar trebui finalizate până în 2023, potrivit unei scrisori trimise către sindicate.

Disponibilizările din Italia fac parte dintr-un plan anunţat în luna decembrie 2019, de CEO-ul băncii, Jean Pierre Mustier, potrivit căruia UniCredit îşi va reduce forţa de muncă cu peste 9%, adică va elimina 8.000 de poziţii.

Oficialii băncii au trimis o scrisoare către sindicate pentru a începe negocierile cu privire la reducerile de personal.

Mustier a precizat de mai multe ori că reducerile de personal se vor face în baza unor pensionări anticipate, care să se alinieze cu ceea ce îşi doresc sindicatele.

CEO-ul UniCredit a pus în aplicare un plan prin care vrea reducerea costurilor, încât executivii vor să simplifice strucutra organizaţiei şi să optimizeze alocările de capital.

Astfel, vor fi închise 450 de sucursale şi vor fi dați afară 6.000 angajaţi, în Italia.

UniCredit a publicat un profit peste aşteptări în al patrulea trimestru din 2019, potrivit Mediafax.