​Având în vedere că în Monitorul Oficial s-au publicat unele Ordonanțe fără avize, precum cele de la Consiliul Economic și Social (CES), HotNews.ro a discutat cu Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei. De precizat că anterior acestei funcții a făcut parte din CES. Reamintim că ieri (marți) Consiliul a trimis înapoi la Guvern unele ordonanțe adoptate de Guvern, pentru că, printre altele, ar fi lipsit chiar și avizele interministeriale (vezi aici).

Liviu RogojinaruFoto: Captura YouTube

„Acolo lucrurile să știți că sunt destul de mult amestecate. Și foștii mei colegi din CES au dreptatea lor, și Guvernul are partea lui de dreptate. Nu vă uitați la ce țipă unii și ce țipă alții. Asta nu înseamnă că Guvernul nu are bucățica lui de vină pentru faptul că nu a știut cum să gestioneze situația actuală. Când spun Guvernul, uitați-vă la greșeala pe care au făcut-o... eu acum vă spun cum se vede din afară, dar ca cineva care a făcut parte din fenomen”, a spus Rogojinaru.

El a precizat că oamenii din Guvernul din care face parte, „nu au știut nici cum să vină și cum să prezinte problema”.

„Nu se face nici așa: „Stai așa puțin, că mă duc înapoi și mai trec o dată și mai vin o dată”. Sunt câteva lucruri foarte clare pe care sunt convins 100% că cei care trebuiau să comunice și să facă chestia asta nu le-au știut. Cei care s-au prezentat din partea Guvernului trebuiau să știe foarte clar că CES spune asta de un an-doi ani de zile: Nu acceptă să vină niciun fel de proiect fără să aibă avizele interministeriale”, a arătat secretarul de stat.

„Vă spun și de unde li se trage chestia asta (celor din CES n.r.). Și eu eram pe vremea aceea în CES. Ne-am păcălit cu domnul Teodorovici (fost ministru al Finanțelor n.r.), care nu avea (avize n.r.) de pe la Justiție (ministerul Justiției n.r.) sau de prin altă parte și venea să ne spună povești frumoase. „Hai domnule, că e ministru de Finanțe. Nu poate să ne spună avioane” (spuneau ei în CES n.r.). Ei bine, ne-a spus avioane, ca să înțelegeți.

„Cei care trebuiau să facă chestia asta (adică să obțină avizele n.r.) nu că habar nu au avut, ci nu au știut și nu s-au priceput. Nu că-s proști, ci din contră, sunt oameni foarte deștepți, dar nu au știut care este procedura. Clar”, a mai afirmat el.