Sute de role de hârtie igienică au fost furate lângă un supermarket din Mong Kok (principala zonă de shopping din Hong Kong), hoți înarmați atacând magazinele din orașul tot mai afectat de panica produsă de coronavirus, scrie The Guardian. Rolele de hârtie igienică sunt tot mai vizate de hoți, în ciuda asigurărilor oferite de autorități că aprovizionarea nu va avea de suferit.

HotNews.roFoto: Hotnews

Supermarketurile nu mai fac față valurilor de cumpărători panicați, rafturile golindu-se imediat după ce acestea deschid. Pe lângă hârtia igienică mai sunt vizate orezul, pastele, precum și produse de igienă personală.

Poliția îi caută pe atacatori, aceștia amenințând cu cuțitul pe șoferul camionului care urma să aprovizioneze supermarketul. Zona este cunoscută ca teren pe care membrii Triadelor sunt foarte activi.

„Un bărbat care făcea livrări a fost amenințat de alți trei bărbați înarmați cu un cuțit și care au furat hârtie igienică în valoare de peste 130 de dolari americani”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Panica prin care trece acum Hong Kong este alimentată parțial de amintirea legată de epidemia creată în trecut de Sars. În 2003, 299 de oameni au murit acolo din cauza sindromului respirator acut. Autoritățile vorbesc de zvonuri false care induc panică și spun că livrările de alimente și bunuri rămân în parametri stabili.